You are here

Ironman Klagenfurt 30.6.2013

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/menu.inc).

Päiväkirja Ironman Klagenfurt -kilpailuun valmistautumisesta, itse kilpailusta sekä palautumisesta.
Kirjoitan tätä blogia vähän modernimmalla tavalla kuin Lanzarotella vuosi sitten, eli nyt on tarkoitus ottaa jokin sähköinen kirjoitusväline, kuten esim. tabletti tai läppäri ihan perille asti.

Harjoittelu ennen tätä kilpailua on sujunut varsin hyvin. Treenikausi on ollut nousujohteinen siten, että alkuvuodesta oli vielä maltilliset ~35 tuntia kuukaudessa kun huhtikuussa meni jo yli 50 tunnin. Toukokuussa tiputettiin vähän määriä ja lisättiin tehoja. Kesäkuun alussa tuli vedettyä tiukka kisasetti, johon kuului yksi pikatriathon, kaksi perusmatkan triathlonia sekä yksi avovesiuinti tehoharjoitteluina. Tulostaso on ollut lyhyistä palautumisjaksoista huolimatta nousujohteinen, joten Ironman-kisan suhteen odotukset ovat korkealla.

Klagenfurtissahan pyöräilyreitti on ns. semimäkinen, mutta profiili on silti nopea. Ylämäet ovat jyrkkiä, mutta lyhyitä ja alamäet pitkiä loivia. Keli on se suurin arvoitus. Viime vuonna siellä oli ~35 astetta ja uinnissa oli märkäpukukielto. Tänä vuonna Itävalta on kärsinyt kylmistä keleistä ja kovista sateista, joten näyttää vahvasti siltä, että märkäpukua saa käyttää, hyvä niin. Kuitenkin nyt viime aikoina siellä on ollut tosi kuuma ja helteistä luvataan ensi viikoksikin, vaikka vähän viileneekin. Helpolla en siis pääse nytkään, joten viime hetken valmistautuminen kannattaa ottaa varman päälle.

Osa 1, Osa 2, Osa 3, Osa 4, Osa 5, Osa 6