You are here

Osa 2 - Pre Race Camp - 11.-12.5.2012

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/menu.inc).

Vuokrapyörä osoittautui hyväksi valinnaksi valmistautumisleirin ensimmäisinä päivinä.

Perjantai 11.5. alkoi valmistautumisleirin esittelyluennolla. Valmennustiimissä on todella paljon kokemusta ja menestystä. Oman onnemme nojassa todellakaan olisi, siitä huolen pitävät Phil ja Ben Price, Peter Slater sekä Aian-Alar Juhanson, Ironman Lanzaroten kaksinkertainen voittaja. Leirille ilmoittautuneita oli 12, mutta heistä vain 6 tuli avausluennolle. Esittelyluennon jälkeen lähdimme 1½ tunnin pyörälenkille, jonka aikana myös tutustuimme toisiimme paremmin. Lee, Darren ja Andy britteinsaarilta (nimien oikeinkirjoituksesta en mene ihan takuuseen), Vincent Hollannista sekä ainoana naisena Misty USA:n pohjoiscarolinasta.

Pyörälenkillä Vincentillä oli heti vaihteiden kanssa ongelmia ja hän meni lopulta autokyydillä takaisin hotellille Phillin kanssa. Myöhemmin Vincentin kanssa juteltuani hän kertoi vaihtamisen olevan vaikeaa, koska Hollannissa ei ole juuri mäkiä. En osannut antaa hyviä vinkkejä, koska vaihtaminen on minulle niin luonnollista ja tulee vaistomaisesti. Kerroin myös, että Suomessa on paljon hyvin lyhyitä ja jyrkkiä mäkiä, minkä takia vaihtamista tulee kyllä treenattua jokaisella lenkillä.

Perjantai-iltapäivänä oli vielä uintia ja sitten lepoa. Leiriläisistä eniten tulin juttuun Vincentin ja Mistyn kanssa, sillä heidän kanssaan oli jotenkin luontevaa olla ja ensitutustumisen perusteella oli myös vähän sellainen fiilis, että he ovat samalla tasolla kanssani urheilukokemuksen suhteen.

Lauantai 12.5. alkoi pyörälenkillä klo 9. Jälleen Vincentillä oli vaihdeongelmia, mutta nyt ilmeni muutakin vikaa voimansiirrossa ja hän joutui viemään pyörän huoltoon parin kilsan päähän La Santa kylässä olleeseen pyöräliikkeeseen. Oma treeni meni hyvin ja meno oli yhtä kevyttä kuin perjantainakin. Vuokraamani pyörä Cannondale Supersix istui minulle paremmin kuin oma Bianchini, joten vuokrausriski näyttäisi kannattaneen. Peter aluksi ihmetteli valintaani, mutta perusteluni kuultuaan myönsi sen ehkä olleenkin hyvä idea. Hän katsoi pikaisesti ajoasentoani ja totesi pyörän tosiaan sopivan mulle.

Yhdeltä olisi ollut juoksua, jonka kuitenkin jätin väliin ja katsoin F1-aika-ajot suljetussa baarissa, jossa safkiksella olleet tarjoilijat katsoivat myös aika-ajoja. Kolmelta uintia, kevyttä tekniikkaa, mutta ei mitään erikoisempaa. Lähinnä herkistelyä vain.
Jossain vaiheessa Misty myös kertoi stressanneensa isästään, jonka piti tulla samaan aikaan. Hänen isänsä oli ottanut vanhan passin ja joutui palaamaan kotiin ja tulemaan myöhemmin. Lauantaina hänkin oli kuitenkin päässyt vihdoin Lanzarotelle.

Päivän päätteeksi oli Peterin luento energiatankkauksesta ja siinä tuli mainittua myös stressin minimointi. Silloin tuli mieleeni useampi tuore esimerkki. Minulla oli jo stressini läppärin kanssa, Vincentillä pyörän ja Mistyllä isänsä takia. Jos kuka tahansa meistä olisi tullut tänne 2-3 päivää ennen kisaa noiden stressitekijöiden kanssa, olisi kisa mennyt aivan varmasti pilalle. Nuo kuulostaa ehkä pieniltä asioilta, mutta kaikki muu kisaan valmistautumiseen liittyvä huomioon ottaen, ne ovat aika isoja häiriötekijöitä.

Siispä seuraavat vinkit on helppo antaa:

  • Varaa aikaa välinehuolloille yms.
  • Huomioi, että 1-3 ensimmäistä päivää menee paikkaan totutteluun ja matkustusstressin totutteluun. Mitä pidempi matka ja mitä enemmän uusia asioita - sitä enemmän aikaa pitää varata.
  • Keskity olennaiseen ja pyri minimoimaan stressitekijät.