You are here

Osa 4 - Lisää pohdittavaa - 14.-15.5.2012

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/dzaegg/public_html/107/includes/menu.inc).

Näkymä Mirador Del Riosta

Maanantaina oli lepopäivä, ja kiersimme Ironman-pyöräreitin bussilla. Näin myös paljon puhutun Mirador del Rion, joka on reitin ainoa paikka, jossa en käynyt maaliskuussa. Kolmetuntisen kierroksen jälkeen vain rötväsin ja otin aurinkoa. Illalla oli sitten Peterin hyvä luento kisan aikaisesta energian saannista. Siis tuttua asiaa monelta HelTri-luennoltakin kuultuna. Silti tajusin vasta nyt, etten ole treenannut geelien käyttöä. Miksi? Miksi? Miksi? Olin kai ajatellut etten tarvitse niitä, mutta Peterin mielestä minun kannattaisi kuitenkin ottaa 3-4 geeliä mukaan pyöräilyyn varmuuden vuoksi. Ja sen lisäksi energiapatukoita ja ottaisin sitten sitä mikä paremmin uppoaa.

Alan kallistua samalle linjalle. Jos köpiksessä vedin paskataudissa koko homman kunnialla läpi niin ei kai yhdestä geelikokeilusta voi huonompiakaan seurauksia olla? Riskinsä tässä toki on, mutta kai energian loppuminen se pahempi riski kuitenkin on? Köpiksessähän mulle kävi molemmat, sillä paskataudin takia kiinteä ravinto vain meni läpi. Aihe pisti muutenkin miettimään köpiksen suoritustani ja ehkä olisin siellä pystynyt paljon parempaankin suoritukseen ilman ongelmia. Eli jos nyt teen asiat oikein, niin saattaisi tulla ihan hyväkin aika.

Tiistaina käytiin aamulla Puerto del Carmenissa uimassa kisareitti. Minä uin vain noin 1.4km eli koukkasin rantaan vähän aiemmin kuin piti. Uinti tuntui hyvältä, aallot olivat pieniä ja vesi oli lämmintä (tästä tosin kaikki muut olivat eri mieltä ja sain kuulla kommentteja kotimaastani). Ennen reissua ostamani uusi märkäpuku hiersi vähän niskasta, mutta paljon vähemmän kuin vanha puku.

Vincent oli myös mukana ja kertoi tämän olevan hänen ensimmäinen uinti kerta avovedessä. Nyt anteeksi, pakko sanoa: Mitä vittua? Kaveri kertoi jo aiemmin aloittaneensa Triathlonin vuosi sitten ilmoittautuessaan tähän kilpailuun. Se on toki vielä ihan ok,kun kyseessä on hoikka, urheilullinen (kickboxintaustainen) kaveri. Entäs sitten se, ettei ennen tänne tuloa ole ikinä uinut avovedessä eikä ikinä vaihtanut pyörällään vaihteita. Viikko ennen kisaa. Ja IRONMAN LANZAROTE! Hyvää päivää sanon minä! :D

En edes tiedä mitä tästä ajattelisi. Se nähdään kai tuloslistasta, mutta ehkä heikommin valmistautuneenakin tästä läpi voi päästä. Pohdin myös sitä, että kun näin päiväkirjaankin avaudun, niin ihan varmasti kaveri pätkii meikäläisenkin mennentullen. :D

Uinnin jälkeen lähdin takaisin La Santaan ja pyöräilemään. Otin yhden geelin ja se oli ainakin ihan ok. Aiemman geelikokemukseni perusteella on kahdentyyppistä geeliä: Sellaista joka maistuu hyvältä, imeytyy hyvin eikä aiheuta vatsassa mitään ongelmia sekä sellaista joka polttaa kitalakea ja aiheuttaa närästystä. Tämä geeli oli sitä hyvää laatua, joten päätin ostaa sitä kisaa varten ja myös käyttää sitä, koska geelin nauttiminen on helpompaa kuin patukan jauhaminen vaikka sen kuinka pilkkoisi pieniin paloihin.

Kevyen 1½h pyöräilyn jälkeen taas paljasjalkajuoksua nurmikolla. Tällä hetkellä jalat rullaa niin hyvin, että lauantaina voi olla pientä ylläriäkin tulossa juoksussa, jos kaikki menee hyvin. :)

Tänään treenit olivat hyvin hyvin kevyitä ja on aika siinä ja siinä voiko niitä edes sanoa treeniksi. Niiden tarkoitus oli vain pitää jalat ja ukko liikkeessä, ei muuta. Samanlaista on vielä luvassa huomenna. Kisapäivän sääennuste on vaihdellut päivittäin, mutta nyt näyttäisi siltä, että lämpö vähän laskee ja tuuli nousee, mutta ei pahaksi. Se olisi jo ihan ok. Nyt on viimeiset päivät olleet tosi kuumia, 35-40 astetta lauantaista lähtien. Eilen maanantaina tällä alueella oli aiheesta jopa varoitustila ja pari vanhusta oli ilmeisesti kuollutkin kuumuuteen. Eli ihan kiva jos keli viilenisi edes vähän. :)

Vinkkejä:

  • Treenaa energian käyttöä etukäteen siten, ettei kisassa tarvitse mitään uutta.
  • Tämän vaativuusluokan kisaan kannattaa kyllä valmistautua vähintään niin ettei vaihteiden käytön tarve tule yllätyksenä. Avovedessäkin kannattaa ehkä pari kertaa käydä pulahtamassa.
  • Eri sääoloihin kannattaa valmistautua ja keli pitää huomioida kisataktiikassa.
  • On myös hyvä että paikalliseen ilmastoon totuttautuu hyvissä ajoin, mikäli se poikkeaa oleellisesti oman elinympäristön ilmastosta. Suomalaisille se tarkoittaa käytännössä kaikkia muita paitsi pohjoismaita.